Oldalak

2010. 10. 14.

Cseresznye hálók


Fogalmam sincs miért, de jobban beindul a fantáziám, ha olyan térről van szó, amelyben már van valami, amit nem lehet megváltoztatni - pl. burkolat, meglévő bútor stb. - mintha teljesen újat kéne tervezni, csak a megrendelő kívánságait kell figyelembe venni, aztán kész.

Ez történt velem, amikor Dekorella egy bejegyzését olvasva elgondolkodtam azon, milyen színeket ajánlhatnék egy meglévő cseresznye hálószoba garnitúrához. Elsőre is ezeket mondtam, amiket a képeken láttok majd: szürke, krém, plusz egy kis pasztell zöld, narancs vagy türkiz. (Narancsot meg türkizt nem találtam.)

A fényképeket zömében két olasz cég kínálatából választottam. Az első 5 kép a DOC Mobili cégtől van, a második fele a képeknek pedig a Colomibini cégcsoporttól származik.

Azért keresgéltem rögtön náluk, mert az olaszokra rendkívül jellemző a cseresznye használata, hasonlóan egyébként a magyarokhoz, avval a különbséggel, hogy ők nagyon szép modern bútorokat, enteriőröket tudnak ezzel a faanyaggal is létrehozni, annak ellenére, hogy manapság nincs divatban. Lásd Dekorella kétségbeesését. Bár azt hiszem nem ilyen letisztult, modern az a bútor, amitől szeretne megszabadulni :(

Azt még hozzá kell tennem, hogy Olaszországban nem csak az általunk ismert színárnyalatát lehet megtalálni a cseresznyének -, ami ugye egy pácolásal elért szín -, hanem többféle világosabb fajtáját is használják, így sokkal rugalmasabban alkalmazkodhat modern terekbe. Ahogy néztem a képek között is van egy pár, amelyik ilyen világosabb változat, de azért remélem sikerült így is segíteni Dekorellának elképzelni, hogy mit is lehetne kezdeni azzal a cseresznye hálóval ...










A fönti kép a freshome. com -ról van.

























8 megjegyzés:

Dekorella írta...

Kinga de jó, hogy írtál róla, így már annyira nem is akarok túladni a hálószobámon. Bár igazad van, most ez a szín nem divat. :-( Ezek nagyon szép bútorok, és tényleg a fekete fehér szürke tök jó hozzá. Egyedül a pirosas ágyvéges nem tetszik.
Az ágy annyira különben nem gáz, őrült kényelmes Rubin a Cardotól, de a komódom és a 2 éjjeliszekrény igazi költséghatékony ciki. :-( Itt van amúgy egy régi bejegyzésem kapcsán kép róla.
http://dekorella.hu/2010/05/a-ruhadarab-mint-dekoracios-elem/ Na jó ez igazán régi kép azóta egy fokkal jobban néz ki, de nem az igazi.
Ami vicces, hogy gondoltam arra, h a komód és a 2 kis éjjeli szekrény gombjait átcserélem ezüst szögletesre, és Kinga Te most mutattál képeket róla, milyen lenne úgy. Hihetetlen! Köszönöm szépen a bejegyzést, hasznos volt,és biztosan, szipkázok is képeket inspirációnak. :-)

Klein Kinga írta...

Hát, nagggyon boldog vagyok, hogy segíthettem!!! Végül is ezért (is) kezdtem el ezt a blogot:)
Visszatérve a bútorra, nem olyan vészes az! A fogó cserét nagyon ajánlom, csodát tud tenni! Valami olyat színt/anyagot kéne választani, ami harmonizál a kis lámpákkal, nem? Egyébként nem tudom, mi van még a hálóban, de fénykép alapján nyugodtan megcsinálhatod türkizre is, csak akkor más erős szín nem fér bele csak valami halványabb bézs vagy szürke. De az is nagyon jó, amit te írtál, azzal kicsit glamour-osabb lesz.

sea970 írta...

ááá...
Nekem ezek a képek tökre tetszenek...
Egyszerű, letisztult formák...
Pasztel színek...
Kár, hogy kb. az egész lakásom alapterülete annyi, mint itt egy hálóé...
:D :D :D

Klein Kinga írta...

ááá...
Figyelj sea, ezek katalógusfotók! Van nekem erről egy bejegyzésnyi írásom valamelyik jegyzetfüzetemben, hogy mennyire csalókák a katalógusok. Most csak annyit, hogy kiinulópontnak jó, de lehet adoptálni kis lakásra is.
Aztán egyszer földobom azt az írást is, csak lenne egy kis időm...

Dekorella írta...

Megvannak az ezüst szögletes gombok a komódra és az éjjeliszekrényekre! Hát mit mondjak szuperjók lettek szerintem, rájuk sem lehet ismerni.
Ha kész a háló majd mutatom.
Köszi még egyszer Kinga, h megerősítettél a képeiddel abban, h ez a váltás segíthet részben a problémán. :-)

Klein Kinga írta...

@Delorella: Nagyon szívesen, szívesen segítek bármikor bármilyen szakmai kérdésben, ha tudok. Akár itt a blogban, akár e-mailben.
Kíváncsian várom a képeket!

Kisflanc írta...

Kedves Kinga!

Ezennel továbbadományozom Neked a kreatív blogger díjat,ezek a szabályok:

1. Köszönd meg, akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be, akitől kaptad.
4. Add tovább további 7 blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról 7 dolgot.

Üdv:

Edina

Klein Kinga írta...

Most csak annyit köszönöm és gratulálok neked is!

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails