Oldalak

2010. 09. 03.

Fotel

Fotel. Csak ennyit írtam címnek, mert nem tudtam belesűríteni a címsorba mindazt a gondolatot, amit ez az ülőalkalmatosság ébreszt bennem. Nem akarom túlcifrázni, de ez a fotel a szenvedélynek és a biztonságérzetnek olyan keverékét jelenti számomra, ami észtvesztő, hiszen ugye ez a két dolog ég és föld. Ez a hatalmas királyi-királynői háttámla azt sugallja érezd magad biztonságban itt bennem, és a vörös szín pedig ... hát mindenesetre gyönyörű. Tervezője, Karim Mekhtigian, örmény származású, de Kairóban felnőtt designer. Szinte tapintani lehet még így fényképről is a klasszikus arab fényűzést és kényelmet. Szívesen elüldögélnék benne, azt hiszem fölhúznám a lábam, nézném a mécses lángját, füstölőt gyújtanék és hallgatnék egy Rachid Taha számot. Mondjuk a Ya Rayeh-et...


kép
kép

8 megjegyzés:

HS írta...

Tessék a zenét is beblogolni a fotelhoz.:)

Különben ez a magas támla nekem ránézésre azt sugallja, hogy a fotel kényelmetlen, hogy nem fogok kilátni belőle, hogy olyan kicsi az ülőhely benne, hogy képtelenség benne felhúzott lábbal összegömbölyödni. Hiányzik a klasszikus karfa, de a színe, a színe, az gyönyörű.
A világban az egyik legcsodálatosabb az ember, az ember sokfélesége és különbözősége. Meg persze a foteleké is.:)

ICA - homes írta...

Hú, ez tényleg mesebeli s minden érzéket kényeztető...

Klein Kinga írta...

@HS: Odatettem a zenét.Inkább becsukott szemmel hallgasd, mert a video eléggé sztereotip.
Egyébként egyetértek, éljen a sokszínűség :)Milyen érdekes, hogy mennyire mást jelent neked...

Klein Kinga írta...

@HNI: köszi, akkor neked is hasonlót jelent!

Dekorella írta...

Gyönyörű és kuckós, így ősszel mindennél jobban vágyom belekuporodni egy ilyenbe vagy hasonlóba egy bögre fahéjas kakaóval, és egy múltba repítő könyvvel.

Klein Kinga írta...

@Dekorella:Jaj de jó, akkor kuckósodjunk együtt és részegedjünk le a sok fahéjas kakaótól!

sea970 írta...

Nekem egy régi karosszéket juttat az eszembe, amit egy lomtalanításkor cipeltél haza. Vagy Anyu volt? Ebben már nem vagyok biztos...
És aztán annak is hasonló bordó bársony huzatot csináltattunk.
Meg van még nálatok? Vagy már kidobtátok?
:-)

Klein Kinga írta...

Hát visszatértél hozzám? De jó hogy újra itt vagy! Igen a hangulata talán hasonló volt, de azért az egy oroszlánlábas fa karosszék volt. Már nincs meg eltört a háttámla és kidobtuk, különben is nagyon kényelmetlen volt.

Fb. like

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails